Штампана издања

Дневни лептири Србије

Изврсним фотографијама и илустрацијама и једноставним кратким текстовима ова књига помаже свакоме да распозна врсте дневних лептира. Димензије и тврде пластифициране корице је чине погодном да се нађе у вашем џепу при сваком изласку у природу.
Наглашени су они детаљи који помажу у разликовању врста, упадљиво су означени на фотографијама. Велику помоћ представља и чињеница да се најсличнији лептир готово увек налази на наспрамној страни. Без обзира на то каква су му предзнања, читалац ће у приручнику лако наћи разумљива објашњења. Неки од највећих европских стручњака за дневне лептире су оценили да је знатно бољи од сличних издања у земљама са далеко дужом традицијом и са много већим бројем познавалаца.
Узорак можете погледати овде.

Цена 1000 RSD + поштарина

Стрижибубе Србије

Након успеха приручника за распознавање дневних лептира припремили смо сличну књигу о стрижибубама. И ову одликују квалитетне фотографије и илустрације и веома сажет текст. Првенствена намена је распознавање врста на терену, у чему помажу и мапе на којима је означено где је врста налажена и дијаграми о времену активности одраслих примерака. 249 страна, тврд повез. Штампане су верзије на српском и на енглеском језику.

Како изгледају типичне странице приручника можете погледати овде.

Цена 1200 RSD + поштарина

Ноћни лептири 1

У истом формату и једнако конципиран као претходни приручници, овај има за циљ да представи атрактивне породице ноћних лептира. Обухвата фамилије Saturniidae, Sphingidae, Drepanidae, Lasiocampidae, Brahmaeidae, Endromidae и Notontidae.

У предстојећем периоду ћемо се трудити да на исти начин представимо и друге породице лептира. Узорак можете погледати овде.

Цена 1600 RSD + поштарина

Дневни лептири Старе планине

Свеобухватна студија овог запањујућег региона са изузетним обиљем и разноликошћу дневних лептира. Невероватних 166 врста у веома малом подручју! Одличне фотографије и мапа за сваку врсту да покаже где се тај лептир може наћи. Књига је двојезична: на српском и енглеском.

Типичне странице можете погледати овде.

Цена 2500 RSD + поштарина

Ноћни лептири Старе планине

Први пут је неко систематски обрадио и фотографијама и текстовима представио ноћне лептире једног региона у Србији. Ова књига доказује да је Стара Планина богата и ноћним, као и дневним лептирима. Одличним фотографијама су представљене многе врсте. Књига је двојезична: на српском и енглеском.

Типичне странице можете погледати овде.

Цена 2200 RSD + поштарина

Oдабрана подручја за дневне лептире у Србији

Детаљан преглед оних подручја у нашој земљи која се одликују најбоље очуваном природом. У одабиру тих подручја коришћен је известан број „циљних“ врста дневних лептира да би се утврдило где је диверзитет највећи. Богато илустрована фотографијама и прикладним мапама, књига садржи и ЦД са додатним информацијама. Цела књига је двојезична: на српском и енглеском.

Цена 1900 RSD + поштарина

Стрижибубе Србије

Ауторско издање Др Настаса Илића, одличног познаваоца ових дивних а ипак често превиђаних створења. Велики уложени труд даје први систематизовани преглед стрижибуба у коме су коришћени сви доступни литературни подаци али и многобројни налази самог аутора.
Продат је и последњи примерак одштампаног тиража. Препоручујемо вам нову књигу, садржајнију од претходне.