Скуп на Фрушкој гори

Већ традиционално пролећно окупљање чланова ХабиПрота одржано је и ове године од 15-17. априла на Фрушкој гори. Ове године ХабиПротовци су се окупили нешто северније у односу на прошлу годину када се састанчило у Овчарско-кабларској клисури. Одсели смо у планинарском дому „Занатлија“ где нам се до вечерњих часова првог дана придружио највећи део екипе. По доласку смо отишли у кратку шетњу Фрушком гором, а у вечерњим часовима организовано је дружење уз неизбежно фотографисање ноћних лептира.

Наредно јутро започето је чувеним крофнама баке Миње која води рачуна о дому, а потом смо се упутили у још једну шетњу, и том приликом су нам се придружили и чланови НИДСБЕ „Јосиф Панчић“ из Новог Сада. Током шетње су наравно бележене примећене врсте, а успут смо уживали у лепотама Фрушке горе.13015687_1149331035119013_7458174113588967703_nНакон шетње чекао нас је ручак, чорба од коприве – још један бакин специјалитет. У вечерњим часовима је уз роштиљ разговарано о плановима и будућим активностима ХабиПрота. Оно што је тренутно у плану за ову годину јесте

  • реализовање пројекта за Викимедију,
  • писање књига о дневним лептирима Власине и Јерме,
  • мониторинг дневних лептира у неколико заштићених подручја,
  • наставак истраживања фауне инсеката Овчарско-кабларске клисуре
  • усавршавање наше Алцифрон базе.

Овом приликом изгласали смо Бојану Надаждин за новог члана извршног одбора, те јој овом приликом желимо пуно успеха у предстојећем раду.

У недељу ујутру део екипе се упутио у још једну шетњу, а остатак је полако кренуо натраг до Новог Сада. Дружење је као и увек било пријатно, а и време нас је послужило, те смо забележили велики број инсекатских врста током овог викенда. Следеће године очекујемо да нам се придруже и остали чланови ХабиПрота који су овом приликом били спречени да дођу на Фрушку гору.

DSC_3809