Алцифрон

alciphronБаза података о инсектима Србије је коначно доступна свима! Испробајте Алцифрон да видите шта смо спремили. Надамо се да ћете нам се придружити и унапредити базу својим подацима и фотографијама или уређивањем неке групе.

mala_alciphronХабиПрот још од 2005. године прикупља податке о биодиверзитету и формира базу података. Коначно смо дошли у прилику да базу пребацимо на интернет. Колико је труда уложено за све ово време можете видети по броју података и фотографија у Алцифрону (на насловној страници кликнете на дугме „у бројкама“). Што је најважније, подаци се моментално приказују на УТМ мапи Србије па су доступни свима за преглед.

И даље су активни и засебни сајтови о дневним лептирима и неким ноћним лептирима иако планирамо формирање једног јединственог портала кроз неколико година. Позивамо све који хоће да помогну подацима и фотографијама да се региструју као сарадници. Између осталог тиме ћете добити могућност добијања прецизних података о сопственим налазима било када и било где и приказ података у виду додатних мапа.