Штампана издања

Дневни лептири Србије

Изврсним фотографијама и илустрацијама и једноставним кратким текстовима ова књига помаже свакоме да распозна врсте дневних лептира. Димензије и тврде пластифициране корице је чине погодном да се нађе у вашем џепу при сваком изласку у природу. Наглашени су они детаљи који помажу у разликовању врста, упадљиво су означени на фотографијама. Велику помоћ представља и чињеница да се најсличнији лептир готово увек налази на наспрамној страни. Без обзира на то каква су му предзнања, читалац ће у приручнику лако наћи разумљива објашњења. Неки од највећих европских стручњака за дневне лептире су оценили да је знатно бољи од сличних издања у земљама са далеко дужом традицијом и са много већим бројем познавалаца. Узорак можете погледати овде.

Стрижибубе Србије

Након успеха приручника за распознавање дневних лептира припремили смо сличну књигу о стрижибубама. И ову одликују квалитетне фотографије и илустрације и веома сажет текст. Првенствена намена је распознавање врста на терену, у чему помажу и мапе на којима је означено где је врста налажена и дијаграми о времену активности одраслих примерака. 249 страна, тврд повез. Штампане су верзије на српском и на енглеском језику. Како изгледају типичне странице приручника можете погледати овде.

Ноћни лептири 1

У истом формату и једнако конципиран као претходни приручници, овај има за циљ да представи атрактивне породице ноћних лептира. Обухвата фамилије Saturniidae, Sphingidae, Drepanidae, Lasiocampidae, Brahmaeidae, Endromidae и Notontidae.

У предстојећем периоду ћемо се трудити да на исти начин представимо и друге породице лептира. Узорак можете погледати овде.

Дневни лептири Старе планине

Свеобухватна студија овог запањујућег региона са изузетним обиљем и разноликошћу дневних лептира. Невероватних 166 врста у веома малом подручју! Одличне фотографије и мапа за сваку врсту да покаже где се тај лептир може наћи. Књига је двојезична: на српском и енглеском, штампа се дигитално на захтев. Типичне странице можете погледати овде.

Ноћни лептири Старе планине

Први пут је неко систематски обрадио и фотографијама и текстовима представио ноћне лептире једног региона у Србији. Ова књига доказује да је Стара Планина богата и ноћним, као и дневним лептирима. Одличним фотографијама су представљене многе врсте. Књига је двојезична: на српском и енглеском, штампа се дигитално на захтев. Типичне странице можете погледати овде.

Дневни лептири Власине

Дугогодишња истраживања овог занимљивог краја су довела до списка од 116 врста, мада су све разматране локације на надморској висини већој од 1000 m. Посебна пажња је посвећена Кавкаском жутаћу (Colias caucasica) јер се показало да је Власина тачка са најбројнијом популацијом овог атрактивног лептира.

Узорак се може видети овде.

Ноћни лептири Власине

У књизи је дат списак свих 412 врста које смо током година забележили на подручју Власине. А поред тога су, сликом и текстом, представљене неке занимљивије од њих. Цела књига је рађена двојезично - на српском и енглеском.

Oдабрана подручја за дневне лептире у Србији

Детаљан преглед оних подручја у нашој земљи која се одликују најбоље очуваном природом. У одабиру тих подручја коришћен је известан број „циљних“ врста дневних лептира да би се утврдило где је диверзитет највећи. Богато илустрована фотографијама и прикладним мапама, књига садржи и ЦД са додатним информацијама. Цела књига је двојезична: на српском и енглеском.  

Игра меморије - зелена

Научи да распознајеш лептире кроз игру меморије. Паковање садржи 50 карата: 24 парова лептира и две са списковима српских и латинских назива врста.  

Игра меморије - жута

Друга варијанта исте игре. Треба спарити карту на којој је слика инсекта са картом на којој је неки детаљ те слике! Паковање садржи 51 карту: 25 парова и једну где су дата народна имена инсеката где постоје.  

Игра меморије - плава

Класична варијанта. Треба спарити две једнаке слике инсеката. Паковање садржи 51 карту: 25 парова и једну где су дата народна имена инсеката где постоје.  

Стрижибубе Србије

Ауторско издање Др Настаса Илића, одличног познаваоца ових дивних а ипак често превиђаних створења. Велики уложени труд даје први систематизовани преглед стрижибуба у коме су коришћени сви доступни литературни подаци али и многобројни налази самог аутора. Продат је и последњи примерак одштампаног тиража. Препоручујемо вам нову књигу, садржајнију од те. Распродато.