Учешће ХабиПрота на Рaфорд конференцији

Рaфорд конференција  ̶  „Истражимо и заштитимо природне лепоте Балкана“ намењена добитницима грантова из региона одржана је 27-28. септембра ове године на Сребрном језеру у Србији. Почетак конференције је обележио незабораван мотивациони говор гостујућег предавача Недима Кемера из Турске, након чега су истраживачи и заштитари из Србије, Босне и Херцеговине и Црне Горе презентовали своје радове усмено или у виду постера. Последњи дан конференције одржана је и радионица о IUCN Црвеним листама коју су водили Милош Поповић (ПМФ, Ниш) и Димитрије Радишић (ПМФ, Нови Сад). Послеподневни часови били су резервисани за туристичке обиласке Сребрног језера, Ђердапске клисуре и околних културно-историјских знаменитости, као што су археолошки локалитет Лепенски Вир и Голубачка тврђава.

Наша чланица Јелена Шеат је на овогодишњој конференцији представила своје истраживање о стеницама на слатинским пашњацима у Банату, о чему више можете прочитати овде. Она је испред ХабиПрота учестваовала и у организацији конференције заједно са колегама: Аном Ћурић (БХХУ „АТRА“, Сарајево), Славицом Васелек (Пољопривредни факултет, Нови Сад) и Милошем Поповићем.

Дружење са колегама из региона је увек велико задовољство које би било лепо употпунити и заједничким будућим пројектима.